Αλληλοενημέρωση για θέματα εκπαίδευσης στην ελληνοκινεζική συνάντηση

 Συνάντηση Ελλήνων και Κινέζων στελεχών της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων .

Κύριος σκοπός της συνάντησης, που έγινε με πρωτοβουλία του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου και μετά από πρόσκληση της Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ Π. Κυπριανίδου, ήταν η αλληλοενημέρωση σχετικά με την πολιτική και τα συστήματα εκπαίδευσης στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και στην Έρευνα και Καινοτομία. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προγράμματα σπουδών και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και στις κεντρικές προτεραιότητες της εκπαιδευτικής πολιτικής των δύο χωρών. Επίσης, η Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των προτεραιοτήτων της πολιτικής Έρευνας και Καινοτομίας με ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και την ανάσχεση του φαινομένου brain-drain.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν :

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο κος Γ. Κουμαντάκης Γ.Γ. γραμματέας του Έλληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου και η κ. Π. Μέλλιου, υπεύθυνη συντονίστρια διοίκησης του Συμβουλίου.

ip[
Exit mobile version