Αλληλεγγύη στους Κύπριους Εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/08/2018 - 20:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων συναδέλφων Εκπαιδευτικών της Κύπρου, απέναντι στα αντί-εκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης Αναστασιάδη, όπου στα πλαίσια της πολιτικής του «εξορθολογισμού» του κόστους στην Εκπαίδευση, προωθούνται η αύξηση του διδακτικού ωραρίου, η μείωση στο μισό των αναγκαίων φετινών διορισμών, ο περιορισμός των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία απαξίωσης της παιδαγωγικής και εργασιακής υπόστασης των Εκπαιδευτικών.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, δε μας κάνει καθόλου εντύπωση αυτή η αντιεκπαιδευτική επίθεση στην Κύπρο της πολυδιαφημιζόμενης μεταμνημονιακής περιόδου! Είναι η ίδια επίθεση, με τελικούς αποδέκτες τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, που δεν είναι καθόλου άγνωστη ούτε στην Ελλάδα ούτε σε άλλες χώρες της Ευρώπης! Είναι η πολιτική που έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και των απαιτήσεων των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων είτε με μνημόνια είτε χωρίς αυτά! Είναι η πολιτική που προσπαθούν να υλοποιήσουν και στη χώρα μας, χρόνια τώρα, οι κυβερνήσεις  και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! Είναι η πολιτική που ζητά από τον λαούς μας να ματώνουν όπως και στην καπιταλιστική κρίση, έτσι και στην καπιταλιστική ανάπτυξη της δήθεν «μεταμνημονιακής» εποχής των εκατοντάδων μνημονιακών νόμων που παραμένουν και εφαρμόζονται.

Εμείς οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει «εξοικονόμηση» δαπανών και προσωπικού με τη χρόνια αδιοριστία, τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις χιλιάδων σχολείων, τις συμπτύξεις με τα 25άρια και πλέον τμήματα, με τα χιλιάδες προνήπια και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έξω από τη δημόσια εκπαίδευση, με τη συνεχή μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε 5-6 σχολεία κάθε εβδομάδα!

Συναγωνιστές Εκπαιδευτικοί της Κύπρου, ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.   Απέναντι στην ίδια επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, ίδια θα πρέπει να είναι και η απάντηση μας! Αγώνας ταξικός, μαζικός για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών μορφωτικών αναγκών, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα ενάντια σ’ αυτή την πολιτική και στη μήτρα που τη γεννάει με όποια κυβέρνηση ή απόχρωση εφαρμόζεται!

Loading...


  • europalso   ideascentral