Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών της Κύπρου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/09/2018 - 11:41 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Οι χιλιάδες της που συνέρρευσαν  στο προεδρικό  μέγαρο, στις 28 Αυγούστου αγωνίζονται για την υπεράσπιση της  δημόσιας εκπαίδευσης απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού της εκπαίδευσης».  Μείωση των αναγκαίων διορισμών στο μισό και αύξηση ουσιαστικά του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών (μέσω της κατάργησης της σταδιακής μείωσής του με τα χρόνια υπηρεσίας), χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος με κόψιμο των συνδικαλιστικών αδειών είναι η κορυφή του παγόβουνου των αντιδραστικών μέτρων. Η ρητορεία και η τακτική της κυβέρνησης ίδια. «Εξοικονόμηση», «Εξορθολογισμός» και «ενοχοποίηση» των εκπαιδευτικών για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού.

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική που αντιμετωπίζουν οι κύπριοι εκπαιδευτικοί έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των εργοδοτών. Την κρίση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι καταβυθίζοντας την εκπαίδευση και κάθε δημόσιο αγαθό και αυξάνοντας τα κέρδη τους. Είναι η πολτική που έφερε μαζικά στο δρόμο αποφασιστικών κινητοποιήσεων, πέρσυ όλη τη χρονιά τους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο.

Είναι η πολιτική που αντιμετωπίζουμε και στην Ελλάδα από την τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τις προηγούμενες. Αδιοριστία και ευέλικτη εργασία, μείωση δαπανών με συγχωνεύσεις και κόψιμο τμημάτων, εξαγγελίες για ένα πιο ταξικό Λύκειο, μαθητεία και μισή δουλειά – μισή ζωή για τους νέους. Γι αυτό ίδια πρέπει να είναι η απάντηση. Μαζικός αποφασιστικός αγώνας για την ανατροπή της. Για ένα δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό σχολείο εξασφαλισμένο για όλα τα παιδιά με αξιοπρεπείς, μάχιμους εκπαιδευτικούς. Δυνατότητα που ανοίγει η εποχή μας και συνθλίβει ο καπιταλισμός για την εξασφάλιση των κερδών και της κυριαρχίας του. Η ταξική ανασυγκρότηση του εκπαιδευτικού, εργατικού κινήματος ώστε να πρωτοστατήσει στην οργάνωση αυτού του αγώνα είναι όσο ποτέ αναγκαία. Και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς όλων των χωρών καθήκον.

Νίκη στον αγώνα των εκπαιδευτικών της Κύπρου! Νίκη στον αγώνα όλων των εκπαιδευτικών για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη ζωή!

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso