: Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ στριμώχτηκαν από τους αγώνες μας, από την τεράστια αλληλεγγύη γονιών και συνδικάτων στη χώρα μας και διεθνώς. Αγώνας που συναντήθηκε με τον αγώνα των μαθητών, αναφέρει ο Σύλλογος Ρόζα Ιμβριώτη.

H ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε και πάλι τους χιλιάδες συναδέλφους απεργούς και διαδηλωτές της 11ης του Οκτώβρη, το 98% των συναδέλφων του Συλλόγου μας που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης», τη μαζική παρουσία των συναδέλφων στη Γενική μας Συνέλευση!

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, γιατί αφορά την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας σε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, θα δίνει ενιαία τη γνώση σε όλα τα παιδιά, θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Όλο αυτό διάστημα αποκαλύφθηκαν τα ψεύτικα λόγια της κυβέρνησης για δήθεν στήριξη των σχολείων και φάνηκαν οι πραγματικές στοχεύσεις  της για ακόμα βαθύτερη ταξική κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, που υπακούουν στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και στις απαιτήσεις τους ΣΕΒ, στις οποίες «πίνουν νερό» όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα. Στα πλημμυρισμένα σχολεία «βούλιαξε» και η «αξιολόγηση» της κ. Κεραμέως και η πολιτική της διαχρονικής εγκατάλειψης των σχολικών υποδομών από όλες τις κυβερνήσεις, τα 600 κοντέινερ, στα οποία στριμώχνονται 25 μαθητές, που άφησε προίκα η προηγούμενη στη σημερινή κυβέρνηση.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ στριμώχτηκαν από τους αγώνες μας, από την τεράστια αλληλεγγύη γονιών και συνδικάτων στη χώρα μας και διεθνώς. Αγώνας που συναντήθηκε με τον αγώνα των μαθητών.

Ο αυταρχικός κατήφορος, οι αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές και η καταστολή που επιστράτευσε η κυβέρνηση δείχνουν ότι δεν έχουν άλλο τρόπο για να προωθήσουν μια πολιτική που έχει μαζικά απορριφθεί από τον κλάδο. Οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν τις απεργίες «παράνομες» είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.  Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ,  112 από τις 114 απεργίες που έφτασαν στις αίθουσες των δικαστηρίων, τα τελευταία χρόνια, κρίθηκαν παράνομες. Με τον ν. Χατζηδάκη επιχειρούν να κλείσουν κάθε ρωγμή, γι’ αυτό η ανυπότακτη στάση των συνδικάτων θα τον αφήσει στα χαρτιά.

Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη για λύσεις «από τα πάνω». Έχουμε πια εμπειρία. Η κάθε κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ πατάει στους νόμους της προηγούμενης και επεκτείνει το αντιλαϊκό νομοθετικό οικοδόμημα. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων, με συντονισμό σωματείων και Ομοσπονδιών. Έχουμε τεράστια εμπειρία για το πώς μπορούν να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί τους νόμοι (π.χ. ν. Βερναρδάκη και τροπολογία Γεροβασίλη για αξιολόγηση στο Δημόσιο, διευθέτηση χρόνου εργασίας στους γιατρούς, ν. Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) – Βρούτση (ΝΔ), ν. για διαδηλώσεις, τα 200 συνδικάτα Αττικής για ν. Χατζηδάκη…). Εμείς θα βγούμε νικητές στον αγώνα αυτό!

Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης και συνολικά απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης, γι’ αυτό Η ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αποφάσισε και προτείνει στην Ολομέλεια Προέδρων:
·       Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την επαναπροκήρυξη απεργίας – αποχής από την «αξιολόγηση» και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Δεν παραδίδουμε το όπλο της απεργίας – αποχής. Ακυρώνουμε τα σχέδια κατηγοριοποίησης και ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων στην πράξη. Αξιοποιούμε όλα μέσα όπως διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

·       Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης, σε επίπεδο συλλόγων διδασκόντων. Η «αξιολόγηση» θα ακυρωθεί στην πράξη.

·       Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά. Προσυπογράψαμε το κάλεσμα των Ομοσπονδιών-Εργατικών Κέντρων – Σωματείων, που διοργάνωσαν τη μεγάλη σύσκεψη στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στις 5/10.

·       Προχωράμε με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους γονείς, ενάντια στις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό.

·       Προχωράμε στις 25 Οκτωβρίου σε μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για το σύνολο των προβλημάτων των σχολείων (κενά, συγχωνεύσεις, υποδομές, «αξιολόγηση» κ.α.) με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, διαδηλώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας.

·       Ενημερώνουμε τους γονείς σε κάθε σχολείο με το γράμμα του Συλλόγου μας. Αξιοποιούμε μαζικά το γράμμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

·       Συμμετέχουμε μαζικά στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια στις 4/11, για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και τη ζωή και ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη.

·       Προετοιμάζουμε πανεργατική 24ωρη απεργιακή απάντηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.

·       Ενεργοποιούμε όλες τις δια ζώσης διαδικασίες του Συλλόγου μας (Γ.Σ., Συσκέψεις…). Προχωράμε συντεταμένα στις αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας 1/12/2021.