Αγροτική εκπαίδευση σε πρόσφυγες

Τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που διενεργούνται για πρώτη φορά, επικεντρώνονται σε θέματα αγροτικής εκπαίδευσης και περιλαμβάνουν θεματικές όπως: εδάφη, συγκομιδή, καλλιέργειες, άρδευση, pest control κλπ. Η διάρκεια του κάθε προγράμματος ανέρχεται σε 100 ώρες

Πρόσκληση για την εφαρμογή δύο πιλοτικών προγραμμάτων αγροτικής εκπαίδευσης σε 200 πρόσφυγες, ηλικίας 15-18 ετών, που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας (100 πρόσφυγες, ηλικίας 15-18 ετών στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία αντίστοιχα), εξέδωσε το υπουργείο .

Στόχος της δράσης είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ένταξη στην αγορά εργασίας ή για κάλυψη προσωπικών αναγκών ή/και κοινωφελών σκοπών.

Πέραν των άμεσα ωφελουμένων που είναι οι πρόσφυγες 15-18 ετών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, ωφελούμενος πληθυσμός είναι και οι οικογένειές τους, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, η οποία επωφελείται από την ομαλή ένταξη των προσφύγων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Με την πιλοτική εφαρμογή των δύο προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης επιδιώκεται η αποτίμηση και αξιολόγηση του βέλτιστου τρόπου προσέγγισης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας των προσφύγων-μεταναστών και η διερεύνηση των ορίων και των πιθανών αποκλίσεων του εγχειρήματος, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το σχεδιασμό ανάλογων προγραμμάτων σε ευρύτερο πληθυσμό προσφύγων της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

ip[
Exit mobile version