10-11-15 Συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων ,κυρίου Θεοδόση Πελεγρίνη στην 38η Γενική Διάσκεψη της UNESCO

Δελτίο Τύπου

Στη συνάντηση υιοθετήθηκε ομόφωνα το Πλαίσιο Δράσης για την Εκπαίδευση έως το 2030 (Framework for Action) που αποκαλείται εφεξής 30 «Εκπαίδευση 2030».

Το Πλαίσιο Δράσης, το οποίο είναι προϊόν πολλών συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, προσβλέπει στην κινητοποίηση όλων των εταίρων προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή ο κύριος στόχος και οι επί μέρους σκοποί για την εκπαίδευση που πρόσφατα υιοθετήθηκαν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ως μέρος των Αναπτυξιακών Στόχων (Sustainable Development Goals) και προτείνει τρόπους υλοποίησης, συντονισμού και χρηματοδότησης σε διεθνές, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, διασφαλίζοντας ισόνομες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλους.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπροσωπήθηκε από τον Υφυπουργό Θεοδόση Πελεγρίνη. Ο Υφυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και ιδιαίτερα των προσφύγων, καθώς και στην ανάγκη της προαγωγής των ανθρωπιστικών σπουδών.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε .

ip[
Exit mobile version