02-11-15 Δηλώσεις ΥΠΠΕΘ Νίκου Φίλη για κινητοποίηση και προσλήψεις στα σχολεία

Δελτίο Τύπου

«Τα αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών για βελτίωση και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Υπουργείο, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε στην ίδια μεριά του αγώνα με ένα κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από ένα Δημόσιο Σχολείο για αναβαθμισμένη Παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις.

Το φαινόμενο των κενών στα σχολεία είναι κληρονομιά από το παρελθόν. Η καθυστέρηση στις φετινές προσλήψεις των αναπληρωτών, η οποία οφείλεται σε δικαστική εμπλοκή, διορθώνεται μέρα με τη μέρα και η λειτουργία των σχολείων έχει εξομαλυνθεί.

Ο συνολικός αριθμός των φετινών προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων θα φθάσει τις 22.261 ενώ πέρυσι προσελήφθησαν 18.469».

Αναλυτικά οι προσλήψεις έχουν ως εξής:

Ειδική Αγωγή

Με τα έως τώρα δεδομένα η αύξηση (σε σχέση με το 2014-15) συνολικά στην Ειδική Εκπαίδευση θα φθάσει το 28.5%. Το ποσοστό θα μεγαλώσει περαιτέρω καθώς δεν έχουν κατανεμηθεί οι 2.000 νέες πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση

Δευτεροβάθμια Γενική

Μουσικά Σχολεία

Υπάρχουσες πιστώσεις

Ειδικότερα αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν περίπου 1000 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Νέες πιστώσεις

Το 2014-15 υλοποιήθηκαν 18.469 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων. Συνεπώς θα σημειωθεί αύξηση προσλήψεων της τάξεως του 20.5% (3792 περισσότερες προσλήψεις συγκριτικά με το προηγούμενο σχολικό έτος)

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

ip[
Exit mobile version