Σε τι μας ωφελεί η κοτόσουπα όταν είμαστε άρρωστοι;

Η κατανάλωση κοτόσουπας είναι μία συνηθισμένη ενέργεια που κάνουμε όταν είμαστε άρρωστοι, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Τι προσφέρει, τελικά, στον οργανισμό μας αυτό το φαγητό και μας βοηθά στην καταπολέμηση της ασθένειας;

– Το 1980, ο Irwin Ziment απέδειξε ότι ο ζωμός του κοτόπουλου βοηθά να μειωθεί η συσσώρευση βλέννας στους πνεύμονες και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εάν ο ζωμός περιέχει καυτερά μπαχαρικά.

– Η έρευνα του Ziment επιβεβαιώθηκε το 2000 από τον Stephen Rennard, ο οποίος υποστήριξε πως η κοτόσουπα υποστηρίζει τη δράση των λευκών αιμοσφαιρίων ενάντια στο κρυολόγημα, καθώς μειώνει την ποσότητα βλέννας στους πνεύμονες.

ip[
Exit mobile version