Οι άνδρες που κατανάλωναν περίπου 4 αβγά την εβδομάδα φάνηκε να αντιμετωπίζουν κατά 37% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη σε σύγκριση με άνδρες που κατανάλωναν μόλις ένα αβγό την εβδομάδα. Η κατανάλωση περισσότερων από 4 αβγά την εβδομάδα δε φάνηκε να συσχετίζεται με επιπρόσθετα οφέλη για την υγεία.
Η συσχέτιση παρέμεινε σταθερή ακόμη και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν παράγοντες όπως η σωματική άσκηση, το βάρος και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Όπως τονίζει ο καθηγητής Jyrki Virtanen από το UEF, το αβγό παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία μεταβολισμού της γλυκόζης και την εκδήλωση της ήπιας φλεγμονής και γι’ αυτό συμβάλλουν στην προστασία από το διαβήτη.