Τι φουντώνει την ακμή;

Τι φταίει όμως και φουντώνει η ακμή; Το άγχος φουντώνει την ακμή Νεότερες έρευνες έχουν δείξει ότι το έντονο άγχος και το στρες ενοχοποιείται για την έξαρση της ακμής. Και...

Τι πρέπει να τρώμε όταν έχουμε νεύρα;

Αν αισθάνεστε κάποιες φορές ότι… σας έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι και θέλετε να εκραγείτε από τα νεύρα τότε πριν ξεσπάσετε πάνω σε κάποιον δοκιμάστε να φάτε μια κουταλιά...

Η δουλειά καταπολεμά τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Το να διατηρούμε τον εγκέφαλό μας σε διαρκή δραστηριότητα δουλεύοντας ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να κρατήσουμε μακριά το Αλτσχάιμερ, διαπίστωσαν οι επιστήμονες. Ερευνητές του Ινστιτούτου...

Έχετε νεύρα; Δείτε τι πρέπει να φάτε

Αν αισθάνεστε κάποιες φορές ότι… σας έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι και θέλετε να εκραγείτε από τα νεύρα τότε πριν ξεσπάσετε πάνω σε κάποιον δοκιμάστε να φάτε μια κουταλιά...

Αυτές είναι οι 4 πιο εθιστικές τροφές

Νομίζετε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς σοκολάτα; Ίσως και να έχετε δίκιο… Δεν είναι απλώς δύσκολο να της αντισταθούμε, η απολαυστική σοκολάτα είναι πραγματικά «εθιστική», σύμφωνα με νέα μελέτη...

Νέα θεραπεία για δύο είδη καρκίνου

Αισόδοξα είναι τα νέα απ οτο μέτωπο της καταπολέμησης δυ ομεταστατικών μορφών καρκίνου, του παχέος εντέρου κασι του τραχήλου. Σύμφωνα με στοιχεία απο έρευνες Ελλήνων ειδικών, η κετουξιμάμπη (cetuximab) όπως...

Σε 67 ανέρχονται οι νεκροί απο την γρίππη

Ένα ακόμη άνθρωπος έχασε τη μάχη με τη ζωή , εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισε έχοντας κολλήσει την εποχική γρίπη. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων...

Δείτε πως λειτουργεί ο βηματοδότης

Όταν η καρδιά ”χάνει” παλμούς τότε εμφυτεύεται ο βηματοδότης ο οποίος αποτελείται από ένα μικρό ηλεκτρικό κύκλωμα και μία μπαταρία φυλαγμένα σε μεταλλικό περίβλημα και επικοινωνεί με την καρδιά. Ειδικά...

Δέκα μύθοι για την διατροφή

Η σοκολάτα παχαίνει; Η φρουκτόζη έχει λιγότερες θερμίδες από την ζάχαρη;, Το βραδινό παχαίνει; Το μαύρο ψωμί έχει λιγότερες θερμίδες από το λευκό; Οι χημικές δίαιτες μας κάνουν να χάνουμε...

Οι νέοι με χαμηλό IQ κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν αλκοολικοί

Οι νέοι με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης (IQ), εμφανίζουν τάση να πίνουν περισσότερο και έτσι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αλκοολισμού, σύμφωνα με νέα σουηδική επιστημονική έρευνα. Είναι ουσιαστικά η πρώτη μελέτη που...

Ενδομητρίωση: Ο ύπουλος εχθρός της γονιμότητας

Η ενδομητρίωση απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας και συχνά δεν δίνει συμπτώματα. Πώς θα την αναγνωρίσουμε και θα την αντιμετωπίσουμε; Τι είναι Η ενδομητρίωση...

Η Νο 1 τροφή που σας φτιάχνει τη διάθεση!

Όταν είμαστε στεναχωρημένοι ή πολύ κουρασμένοι έχουμε την τάση να ξεσπάμε στο… ψυγείο μας. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι μετά από μια κακή μέρα ή μετά από ένα στρεσογόνο συμβάν...

Τι πρέπει να τρώμε για να μην κρυολογήσουμε

Το κρυολόγημα της εποχής έχει «επισκεφτεί» μεγάλο αριθμό ανθρώπων και τα συμπτώματα -βήχας, συνάχι πονόλαιμος, τους ταλαίπωρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δοκιμάστε να αντιμετωπίστε το κρυολόγημα με φυσικά μέσα όπως...

Πώς να προστατεύσετε τα μάτια σας όταν είστε όλη την ημέρα μπροστά σε μία οθόνη

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Υπολογιστής, τηλεόραση, tablet, smartphone. Πλέον η καθημερινότητα του ανθρώπου είναι μπροστά σε μία οθόνη. Τα μάτια όμως… διαμαρτύρονται. Ιδιαίτερα όσοι εργάζονται μπροστά σε έναν υπολογιστή αναγνωρίζουν εύκολα...

Θεραπεία για την εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών

Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (ΘΟΥ) στην οποία υποβάλλονται εκατομμύρια γυναίκες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών, σύμφωνα με ανασκόπηση 52...

Ενοχο για πέντε επιπλέον ασθένειες το κάπνισμα

Πέντε παθήσεις που μέχρι πρότινος δεν σχετίζονταν με το κάπνισμα, τώρα πλέον θεωρείται ότι προκαλούνται απ’ το τσιγάρο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of...

Οι μαγειρευτές ντομάτες κατεβάζουν την χοληστερίνη

Είναι το πιο κοινό και οικονομικό συστατικό και βρίσκεται σε εκατομμύρια κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Κατακόκκινη και ζουμερή, πρωταγωνιστεί χρόνια στις σαλάτες μας και φτιάχνει τις πιο νόστιμες σάλτσες....