Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών συνδράμει στη νοσηλεία ασφαλισμένων του ΕΟΠΠΥ με την παραχώρηση κλινών

ΥΓΕΙΑ 🕔28/01/2016 - 19:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Την παραχώρηση 22 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για τη νοσηλεία ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), επισημαίνοντας ότι αφενός μεν έχει επίγνωση της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ, αφετέρου ότι θεωρεί υποχρέωσή του να συνδράμει στην προσπάθεια για ασφαλή νοσηλεία όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το προεδρείο του ΣΕΚ υπογραμμίζει την απαξιωτική και περιφρονητική συμπεριφορά που εισπράττει από τον Οργανισμό ως σύνδεσμος παρόχων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους. Αναφέρει ενδεικτικά ότι, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις περί πληρωμών που έλαβαν οι ιδιωτικές κλινικές, αιφνιδιαστικά ενημερώθηκαν ότι η προγραμματισμένη πληρωμή των κλινικών για τον Οκτώβριο 2015 δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά για να συμπεριληφθεί στο clawback. «Έτσι, οι κλινικές δεν θα πληρωθούν καθόλου στο πρώτο δίμηνο του 2016, επιβαρύνοντας ασφυκτικά τη ρευστότητα τους» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΚ.

Η παραχώρηση των κλινών ισχύει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016 και αποτελεί μία προσωρινή λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξηγεί ο ΣΕΚ και ευελπιστεί σε ουσιαστική επίλυση του προβλήματος στο πλαίσιο της νέας σύμβασης ΕΟΠΥΥ – κλινικών, της οποίας η υπογραφή εκκρεμεί από τον Αύγουστο.

Loading...


  • europalso

    ideascentral