Κόκκινο κρασί: Σύμμαχος μας στο να χάσουμε κιλά

Ένας βιοχημικός και μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ορεγκον ο Δρ Neil Shay, λέει πως η έρευνά του, υποδεικνύει πως το σταφύλι – μοσχοστάφυλο θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν καλύτερα την παχυσαρκία και τις σχετιζόμενες με αυτήν διαταραχές όπως λιπώδης νόσος του ήπατος.
«Δεν βρήκαμε, και δεν περιμέναμε να βρούμε, ότι οι ενώσεις που βρίσκονται στο σταφύλι, θα μπορούσαν να βελτιώσουν το σωματικό βάρος», πρόσθεσε.
Αυτό που διαπίστωσαν όμως οι ερευνητές είναι πως το συστατικό ελλαγικό οξύ που βρίσκεται στα σταφύλια, επιβραδύνει την ανάπτυξη των υφιστάμενων λιπωδών κυττάρων και το σχηματισμό νέων,ενισχύοντας έτσι τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα.
ip[
Exit mobile version