Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας Σε ενίσχυση των κέντρων Υγείας αλλά και διατήρηση των ΤΟΜΥ, προσανατολίζεται το υπουργείο Yγείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο και για τη λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής όπως το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων. Είπε συγκεκριμένα: «Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας.

Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων».

ip[
Exit mobile version