Μέλι από τον Ολυμπο, το πιο νόστιμο αντιβιοτικό του κόσμου -Δείτε τις μυστικές ιδιότητές του…

Οι θεοί του Ολύμπου είχαν το νέκταρ και την αμβροσία, την τροφή των αθανάτων, αλλά και οι θνητοί δεν πάνε πίσω. Γιατί το μέλι που παράγεται στην περιοχή αποδεικνύεται πως είναι το πιο… νόστιμο αντιβιοτικό σε όλο τον κόσμο…

Αρχικά εξετάστηκαν μέλια από τις περιοχές Ελασσόνα, Καρυά, Συκέα, Δομένικο, Σκαμνιά, Σαραντάπορο, Κρανιά, Αζωρο, Βερδικούσσα και Καλλιθέα, στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διατριβής που εκπονήθηκε από τον φοιτητή Νικόλαο Σουλιτσιώτη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αρκετά από τα εξεταζόμενα μέλια είχαν σημαντική αντιοξειδωτική δράση που ξεπερνούσε αυτή του μελιού Manuka που θεωρείται φάρμακο.
Δείγματα ελληνικών μελιών εξετάστηκαν στο ίδιο τμήμα του Πανεπιστημίου (επίβλεψη επίκουρος καθηγητής Δ. Μόσιαλος, μεταπτυχιακή εργασία Ελένη Ανθιμίδου) και για την αντιβακτηριακή τους δράση ειδικά έναντι δύο σημαντικών νοσοκομειακών παθογόνων βακτηρίων, της Pseudomonas aeruginosa και του Staphylococcus aureus. Και πάλι ορισμένα δείγματα βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερη αντιβακτηριδιακή δράση από αυτή του μελιού Manuka.

Μάλιστα, οι επιστήμονες προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο και μετέτρεψαν το μέλι του Ολύμπου σε σκόνη, ώστε να μπορεί να προστεθεί σε τρόφιμα και άλλα παρασκευάσματα και να χρησιμοποιηθεί ευκολότερα από τη βιομηχανία.
iefimerida.gr

ip[
Exit mobile version