Γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια και τι μπορούμε να κάνουμε;

Δεν πρόκειται βέβαια για δάκρυα συγκίνησης ή λύπης για το επικείμενο γεύμα…

Υπάρχει επιστημονική απάντηση στο ερώτημα: στο κρεμμύδι περιέχονται κάποιες θειούχες ενώσεις και όταν το κόβουμε, οι ενώσεις αυτές απελευθερώνονται στον αέρα και όταν φτάνουν στα μάτια μας δημιουργούν ένα ήπιο οξύ που τα ερεθίζει, προκαλώντας τα δάκρυά μας. Ευτυχώς, οι θειούχες ενώσεις είναι υδατοδιαλυτές κι έτσι το κλάμα δε διαρκεί περισσότερο από λίγες στιγμές.
ip[