Γιατί είναι τόσο άνοστο το φαγητό στις πτήσεις;

Όλοι έχουμε απορήσει πως είναι δυνατόν οι αεροπορικές εταιρίες να σερβίρουν τόσο άθλιο φαγητό. Σας έχουμε νέα. Δεν φταίνε αυτές.

Ο συνδυασμός της χαμηλής πίεσης και υγρασίας έχει ως αποτέλεσμα οι γευστικοί μας κάλυκες να έχουν απόκριση 30% κάτω από το κανονικό στη γλυκιά και αλμυρή γεύση. Σε πείραμα που έχει γίνει το 2010 για τη Lufthansa φάνηκε ότι το πρόβλημα αφορά μόνο τις γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Πικρές γεύσεις, καυτερές και ξινές δεν επηρεάζονται.

Ενα δεύτερο πρόβλημα είναι ότι το φαγητό που τελικά σερβίρεται με την προσθήκη παραπάνω αλατιού και μπαχαρικών, μαγειρεύεται στο έδαφος, καταψύχεται και ξαναζεσταίνεται εν ώρα πτήσης. Οπότε χάνει κι άλλο από την αρχική.

ip[
Exit mobile version