Ένας στους τρεις κατόχους iPhone παραμένει πιστός στις 4 ίντσες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/02/2016 - 19:21 | Author: Newsroom Ipaidia

Μπορεί η γενική τάση να θέλει τους χρήστες smartphones να προτιμούν… συσκευές με μεγαλύτερη διαγώνιο οθόνης όμως οι κάτοχοι συσκευών της Apple φαίνεται ότι διαφοροποιούνται σημαντικά.

Σύμφωνα με έρευνα της Mixpanel σχεδόν ένας στους τρεις ενεργούς χρήστες iPhone (32,22%) διαθέτουν συσκευή με διαγώνιο τεσσάρων ιντσών. Δηλαδή παραμένουν πιστοί στη διάσταση οθόνης στην οποία η Apple θέλει να επανέλθει με το αποκαλούμενο iPhone 5se, το οποίο η διαδικτυακή φημολογία θέλει να λανσάρεται στις 15 Μαρτίου.

Η Apple έχει λανσάρει τρεις συσκευές με οθόνη τεσσάρων ιντσών από το 2013, τα iPhone 5, iPhone 5c και iPhone 5s, τα οποία πολλοί καταναλωτές θεωρούν «ιδανικά» σε ότι αφορά την ευκολία μεταφοράς αλλά και τη δυνατότητα χρήσης με το ένα χέρι.

Το iPhone 5s, η νεότερη από τις συσκευές τεσσάρων ιντσών της Apple, αντιπροσωπεύει κάτι λιγότερο από το 20% του συνόλου των ενεργών συσκευών iPhone, ακολουθούμενο από το iPhone 5 με 7,53% ενώ έπεται το πλαστικό iPhone 5c με μερίδιο 5,66%.

Σύμφωνα με το Mac Rumors, οι χρήστες που θέλουν μία συσκευή αυτού του μεγέθους θα πρέπει να αρκεστούν σε κάποια από τις τρεις παραπάνω επιλογές, χάνοντας όμως έτσι ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που η εταιρεία έχει ενσωματώσει στα νεότερα και μεγαλύτερα μοντέλα της (Apple Pay, 3D Touch, Live Photos).

Προφανώς η Apple θέλει να καλύψει το συγκεκριμένο κενό λανσάροντας μία συσκευή όπως το iPhone 5se, με οθόνη τεσσάρων ιντσών αλλά με τον νεότερο επεξεργαστή A9, τη λειτουργία Live Photos και τιμή διάθεσης που δεν θα ξεπερνά τα 500 δολάρια.

Loading...
  • ideascentral

    europalso