Βόμβα Τόμσεν: 21 χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα για να μειώσει την ανεργία

Η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια από σήμερα για να μειώσει την ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα, ανέφερε σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν. Ο ίδιος εκτίμησε ότι για την επίτευξη του ίδιου στόχου η Ιταλία ια χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία μια δεκαετία και η Ισπανία.

Ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε πως ενώ οι βραχυπρόθεσεμς προοπτικές της ευρωζώνης δεν είναι και τόσο κακές, στις μεσοπρόθεσμες υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις όπως η υψηλή διαρθρωτική ανεργία, ο χαμηλός πληθωρισμός, το υψηλό χρέος που σε αρκετές χώρες ξεπερνάει το 100% του ΑΕΠ και το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων. Πηγή ανησυχίας για τον αξιωματούχο του Ταμείου αποτελεί και η πολιτική κατάσταση σε ορισμένες χώρες της ένωσης.

“Το βραχυπρόθεσμο outlook της ευρωζώνης δεν είναι και τόσο κακό. Έχουμε αναθεωρήσει ανοδικά την ανάπτυξη, η ανάκαμψη βρίσκεται σε τροχιά και προβλέπουμε ανάπτυξη 1,7% για την ευρωζώνη συνολικά φέτος, αλλά οι επιδόσεις για την κάθε χώρα χωριστά είναι πολύ διαφορετικές. Με την Γερμανία να ηγείται της ανάπτυξης στην περιοχή, ενώ από την άλλη πλευρά η Ιταλία βρίσκεται μακριά από τα προ κρίσης επίπεδα του ΑΕΠ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τόμσεν.

ip[
Exit mobile version