– Συγκλονίζει η ιστορία μιας 42χρονης γυναίκας, μητέρας 3 παιδιών από τη Λέσβο, που διέπρεψε στις Πανελλήνιες και κατάφερε να περάσει στην πρώτη της επιλογή, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, πιο μεγάλη νίκη της 42χρονης δεν ήταν, όμως, το γεγονός ότι διέπρεψε στις Πανελλήνιες γράφοντας 17.600 μόρια. Η Αναστασία Μπαστούνη είχε δώσει πριν από χρόνια την πιο μεγάλη μάχη που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος. Αυτή για τη ζωή.

Πριν από κάποια χρόνια χτυπήθηκε από καρκίνο, αλλά τον κοίταξε στα μάτια, τον πάλεψε και τον νίκησε. Η Αναστασία Μπαστούνη μίλησε στο κανάλι Aeolos για τη νίκη επί του καρκίνου και τη δεύτερη νίκη της, αυτή τη φορά στις Πανελλήνιες, και τα λόγια της πραγματικά συγκλονίζουν.

«Πριν από 4 χρόνια με επισκέφθηκε ο καρκίνος του μαστού, έκανα τις χημειοθεραπείες μου, έχασα τα όμορφα μαλλάκια μου. Στην ανάρρωση σκεφτόμουν ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και δεν πρέπει να την αναλώνουμε σε ανούσια πράγματα», είπε η μητέρα από τη Λέσβο.

«Ο Θεός μου έχει στείλει έναν υπέροχο σύζυγο που στάθηκε και στέκεται κολόνα και μου είπε “τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις, που σου έχει λείψει, που το έχεις απωθημένο”. Του είπα ότι θα ήθελα να δώσω Πανελλήνιες, να μπω σε πανεπιστήμιο. Ήταν κάτι που δεν το είχα καταφέρει όταν έπρεπε. Μου λέει “είμαι εδώ, μην πας δουλειά, κάθισε και διάβασε, να πετύχεις το όνειρό σου”», ανέφερε η Αναστασία Μπαστούνη.

Η συγκίνηση και η δεύτερη ευκαιρία

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η 42χρονη «λύγισε» και είπε με έντονο τον τόνο της συγκίνησης στη φωνή της.

«Τα κατάφερα. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη γιατί είναι ωραίο να καταφέρνεις να εκπληρώνεις τα όνειρά σου. Είναι ωραίο να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία. Η ζωή και ο καλός Θεούλης μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω και δεν σκοπεύω αυτή τη δεύτερη ευκαιρία να την αφήσω να πάει στράφι», ανέφερε.

Η πόρτα του ογκολογικού

Η γυναίκα από τη Λέσβο που τα κατάφερε στις Πανελλήνιες τόνισε πως όταν χτυπηθείς από τον καρκίνο αναθεωρείς πολλά. «Όταν περάσεις την πόρτα του ογκολογικού και κατάλαβεις τι σημαίνει πόνος, τι σημαίνει απώλεια, τι σημαίνει στερούμαι, τι σημαίνει αμφιβολία για το αν θα ζεις αύριο, τότε νομίζω ότι αναθεωρείς πολλά πράγματα».

Οσο για το τι έκανε όταν έμαθε ότι διέπρεψε στις Πανελλήνιες. «Όταν έμαθα ότι έγραψα τόσο καλά, πήρα τον σύζυγό μου τηλέφωνο και ούρλιαζα σαν μικρό παιδί».

Η 42χρονη έκανε αναφορά και στο παράδειγμα που δίνει και αναφέρθηκε και στο τι θέλει από το μέλλον.

«Εύχομαι να γίνω παράδειγμα για τον οποιονδήποτε θέλει να εκπληρώσει το όνειρό του, όποιο κι αν είναι αυτό. Να καταφέρω να μεγαλώσω και να γίνω μια γιαγιά που θα στηρίξω τα παιδιά και τα εγγονάκια μου αργότερα», κατέληξε η μητέρα από τη Λέσβο.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ