Αποτελέσματα Πανελληνίων 2023 το πρωί της Πέμπτης από το υπουργείο Παιδείας δίνοντας τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση στο Α πεδίο καταγράφεται σημαντική άνοδος στις υψηλόβαθμες σχολές εκτός από κάποιες φιλοσοφικές όπως της Πάτρας όπου έχει πτώση 1.300 μόρια – η μεγαλύτερη του πεδίου.

Η Νομική Αθηνών καταγράφει άνοδο στη βάση εισαγωγής κατά 175 μόρια και στην αντίστοιχη σχολή της Κομοτηνής 475 μόρια.

Στο Β πεδίο όπου οι υποψήφιοι πέτυχαν καλύτερες επιδόσεις, υπήρξε άνοδος σε όλες τις σχολές.

Στο Γ πεδίο με τις ιατρικές σχολές, στην Αθήνα υπάρχει άνοδος 200 μόρια στη βάση εισαγωγής, και 250 μόρια στην βάση για την Ιατρική της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα υπάρχει πτώση στις πιο χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

Στο Δ πεδίο όπου φέτος συμμετείχαν 1.600 περισσότεροι υποψήφιοι από ό,τι το 2022, σημειώνεται μεγάλη άνοδος σε όλες τις σχολές.

Όπως δείχνει, τέλος, η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, η .

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Παράλληλα υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο τις βάσεις, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση σχετικά με το τμήμα εισαγωγής τους. Οι λίστες με τις βάσεις αναρτώνται, τέλος και στα λύκεια όλης της χώρας.