Οι   θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 , μετά τις 13:00. Στον ιστότοπο  θα αναρτηθούν οι των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού.

Σύμφωνα με σχετική , την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους στον ιστότοπο:

Για τις βάσεις 2020 θα υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία και δεν θα έχουμε ενιαία κίνηση (είτε ανοδική είτε καθοδική). Για την ώρα η εικόνα είναι θολή καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία. Επίσης οι επηρεάζονται και από τις επιλογές που κάνουν οι υποψήφιοι στο μηχανογραφικό, οι οποίες φέτος φαίνεται ότι πιθανότατα να διαφοροποιηθούν σημαντικά.

Oι υποψήφιοι οι οποίοι δεν εξετάστηκαν σε ειδικά μαθήματα μπορούν να οριστικοποιούν το μηχανογραφικό τους δελτίο, ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν και τους βαθμούς τους σε αυτά τα μαθήματα, προκειμένου να έχουν συνολική εικόνα και να μπορέσουν να επιλέξουν τις σχολές που επιθυμούν. Όλοι οι υποψήφιοι οριστικοποιούν το μηχανογραφικό τους, έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Με την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου ολοκληρώνεται ο μαραθώνιος των πανελλαδικών εξετάσεων για τα παιδιά, τα οποία πλέον θα περιμένουν, περίπου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ώστε να ανακοινωθούν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και οι βάσεις εισαγωγής.

Οι οικονομικές δυσκολίες που προστέθηκαν στις ελληνικές οικογένειες μετά την πανδημία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει «συγκρατημένες» επιλογές καθώς οι υποψήφιοι θα προτιμήσουν σχολές κοντά στα σπίτια τους ακόμη και αν είναι κατώτερες των επιθυμιών τους. Επίσης, φέτος, δυσκολεύουν και οι μετεγγραφές. Στο νέο σύστημα προβλέπεται «βάσης μετεγγραφής», η οποία ορίζεται στα 2.750 μόρια κάτω από τη βάση εισαγωγής κάθε τμήματος.

Μηχανογραφικό 2020 - exams.it.minedu.gov.gr: Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή μηχανογραφικού

Σχετικά με τις βάσεις εισαγωγής από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις εκτιμήσεις των ερευνητών:

Στο 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών. Το ίδιο όμως δεν θα ισχύσει για τις κεντρικές αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στο 2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, αναμένουμε μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα ωστόσο αυτό δεν δείχνει να επηρεάζει τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα της Αθήνας.

Στο 3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, και όσον αφορά στην περιζήτητη Ιατρική Αθήνας αναμένεται άνοδος των ορίων κάτι που δεν φαίνεται στα περιφερειακά τμήματα του πεδίου αυτού.

Στο 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ η εικόνα είναι θολή και αναμένονται αυξομειώσεις στις βάσεις και πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

Δείτε πώς βγαίνουν οι βάσεις καθώς και ποιά τμήματα έχουν ζήτηση:

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ