Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις . Σήμερα, αναμένονται τα . Δείτε τους βαθμούς πρώτοι στο ipaidia.gr

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 10 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν οι  για τους μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ομως, φέτος οι καταστάσεις των κατά την ανάρτησή τους στις σχολικές μονάδες δεν θα αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους. Και με αυτό ως δεδομένο, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που απασχολεί τους μαθητές (μετά το μεσημέρι της 10ης Ιουλίου) είναι πότε θα ανακοινωθούν οι εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αν αυτές θα αυξηθούν ή θα μειωθούν.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για τα

Οι προβλέψεις για τις από τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Στο 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών. Το ίδιο, όμως, δεν θα ισχύσει για τις κεντρικές αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στο 2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να επηρεάζει τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα της Αθήνας.

Στο 3ο , και όσον αφορά στην περιζήτητη Ιατρική Αθήνας αναμένεται άνοδος των ορίων, κάτι που δεν φαίνεται στα περιφερειακά τμήματα του πεδίου αυτού.

Στο 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ η εικόνα είναι θολή και αναμένονται αυξομειώσεις στις και πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες στο resuts.it.minedu.gov.gr - Μηχανογραφικό 2020

Τα βήματα για τους μαθητές μέχρι την ανακοίνωση για τις

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των βαθμών, οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν εξετάστηκαν σε ειδικά μαθήματα μπορούν να οριστικοποιούν το μηχανογραφικό 2020 , ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν και τους βαθμούς τους σε αυτά τα μαθήματα, προκειμένου να έχουν συνολική εικόνα και να μπορέσουν να επιλέξουν τις σχολές που επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το μηχανογραφικό τους, έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Με την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου ολοκληρώνεται ο μαραθώνιος των πανελλαδικών εξετάσεων για τα παιδιά, τα οποία πλέον θα περιμένουν, περίπου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ώστε να ανακοινωθούν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και οι .

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ