Τι είπε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ στη ΔΟΕ για , αναπληρωτές, διορισμούς, αυξήσεις, ειδ. αγωγή

Τι λένε οι εκπρόσωποι του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Π.Ε. στο ΔΣ της ΔΟΕ – Εκπαιδευτικοί εν δράσει, Γιώργος Τρούλης και Γιάννης Ρούπας.

Ενημέρωση από τη σημερινή συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Ολοκληρώθηκε, προ ολίγου, η συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ (υφυπουργός Μακρή- Γ.Γ. Κατσαρός). Καταθέσαμε, ως ΔΟΕ, τα 2 εξώδικα στη σημερινή συνάντηση:

Α) της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση, Β) την πρόσκληση για συζήτηση ως προς τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κι ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που συμπεριλαμβάνει. Θέματα που θέσαμε- Απαντήσεις:

1). Απουσία διαλόγου – 1η συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, από το καλοκαίρι, μετά απο αλλεπάλληλα αιτήματά μας και μετά απο πολλές δικαστικές προσφυγές. Απάντηση: Θα διορθωθεί…

2). Αξιολόγηση (προθέσεις του ΥΠΑΙΘΑ για το θέμα) Απάντηση: Μονόδρομος η απάντηση ως προς τη συνέχιση της απεργίας-αποχής. Ό,τι προβλέπεται από τον νόμο θα ακολουθηθεί από το Υπουργείο. Πρόθεση νέας προσφυγής στα δικαστήρια μετά τη νέα απεργία-αποχή. Εφαρμογή των ποινών που επιδικάζουν τα δικαστήρια ως πολιτική απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ.

3). Ζήτημα με την πλατφόρμα για καταγγελίες ενδοσχολικής βίας στα σχολεία.

4). Η εργασιακή πίεση των εκπαιδευτικών οδηγεί στην επαγγελματική εξουθένωση (παρουσίαση έρευνας της ΔΟΕ) επομένως απαιτείται μέριμνα της πολιτείας.

5). Κτιριακό, επιμόρφωση (μετεκπαίδευση).

6). Αυξήσεις στους μισθούς μας. Απάντηση: Δεν είναι δική τους αρμοδιότητα.

7). Προσλήψεις εκπαιδευτικών- καθυστερήσεις στελέχωσης – καθεστώς δικαιωμάτων αναπληρωτών πχ αναρρωτικές άδειες, ανατροφής κλπ. Απάντηση: εφαρμόζεται ό,τι προβλέπεται για τις ίδιες κατηγορίες και σε άλλους κλάδους. Νέοι διορισμοί και φέτος.

8). Άδειες εκλογικές των σωματείων. Απάντηση: θα το δουν…

9). Ειδική αγωγή (εάν υπάρχει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης) Απάντηση: Θα γίνει αλλά δεν είναι έτοιμοι να καταθέσουν τώρα συγκεκριμένες προτάσεις.

10). Νέο Σύστημα διορισμού. Απάντηση: Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για το σύστημα διορισμού προς το παρόν.

11). Για τις/τους νηπιαγωγούς παραδέχτηκαν πως υπάρχει δυσκολία για την άσκηση των διοικητικών τους καθηκόντων και είπαν πως θα γίνει παρέμβαση.

12). Για τις σχολικές εκδρομές έχουν στόχο να κάνουν μητρώο πιστοποιημένων για να φύγει κάθε ευθύνη από τις διευθύνσεις των σχολείων. (Οι εκπρόσωποι του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Π.Ε. στο ΔΣ της ΔΟΕ – Εκπαιδευτικοί εν δράσει, Γιώργος Τρούλης – Γιάννης Ρούπας)

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ