Τα "καρφιά" του Δένδια για σχέδιο άλωσης του Τύπου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/01/2017 - 15:52 | Author: Newsroom Ipaidia

«Μαύρη» λίστα με διατάξεις που «η σημερινή κυβέρνηση έχει προωθήσει στη Βουλή για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων», πρόκειται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία, όπως προανήγγειλε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νίκος Δένδιας.

«Η Κυβέρνηση αν και έχει χρησιμοποιήσει την έκφραση διαπλοκή έναντι όλων των πολιτικών της αντιπάλων, στην πραγματικότητα κάθε της νομοθέτημα διαπλέκεται με κάποιο ιδιωτικό συμφέρον, το ευνοεί. Θα κάνουμε παρουσίαση όλων των διατάξεων άλλωστε που έχει κατά καιρούς η κυβέρνηση εισηγηθεί και έχουν ψηφιστεί», είπε ο κ. Δένδιας και κατήγγειλε ότι ένα τέτοιο άρθρο είναι και άρθρο που αναφέρεται στην δυνατότητα άδειας διενέργειας των Ελέγχων στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και Λογιστών και έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον «υποχρεωτικό έλεγχο των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις" για την χορήγηση άδειας διενέργειας ελέγχων στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Ο κ. Δένδιας είπε ειδικότερα ότι πρόκειται για ΝΠΙΔ που άλλαξε με ΠΔ 1521/1993 και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει με ποια λογική αποδίδει μονοπωλιακό δικαίωμα ελέγχων σε ένα ΝΠΙΔ. «Ποια είναι η λογική; Γιατί κάνετε αυτό το χοντρό ρουσφέτι;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και κατήγγειλε πως όπως είναι διατυπωμένο το συγκεκριμένο άρθρο, δεν επιτρέπει σε νεοσυσταθέντα φορέα να έχει τα ίδια δικαιώματα. «Δεν είμαστε αφελείς. Εξυπηρετείτε συγκεκριμένο ιδιωτικό συμφέρον, το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο. Αν δεν το διορθώσετε πάει να πει ότι εξυπηρετείτε ΝΠΙΔ», είπε ο κ. Δένδιας.

Η απόφαση του ΣτΕ

Ταυτόχρονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προφανή επιχείρηση ποδηγέτησης των ΜΜΕ. Αναφερόμενος ειδικότερα για την απόφαση του ΣτΕ, είπε ότι κρίθηκε αντισυνταγματικό ένα άρθρο στο οποίο βασίζεται όλο το νομοθετικό κατασκεύασμα και άρα δεν μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ο νόμος είναι εντάξει.

«Αν τινάξεις τα θεμέλια ενός σπιτιού, μην περιμένεις να σταθεί το οικοδόμημα από πάνω. Καταρρέει αμέσως», είπε ο κ. Δένδιας και υπογράμμισε ότι η απόφαση επισημαίνει πως για τον νόμο δεν συνέπραξε το ΕΣΡ. «Είτε θέλει είτε δεν θέλει η κυβέρνηση να το καταλάβει, υπέστη δεινή ήττα και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το ΕΣΡ είχε στείλει 16 σημεία διαφωνίας που δεν ελήφθησαν υπόψη. Αν η κυβέρνηση επιχειρεί να διασώσει οτιδήποτε από το νόμο Παππά κάνει ολέθριο λάθος. Διότι θα υποστεί μια δεύτερη πολιτική ήττα», είπε ο κ. Δένδιας.

Loading...
  • europalso   ideascentral