: Πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα των 800 ευρώ – Σε τρεις δόσεις θα καταβληθούν στους εργαζόμενους που έχουν ξεκινήσει ήδη να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρµα . Ειδικότερα οι εργαζόμενοι που θα υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις με βάση το ΑΦΜ μέχρι τις 10 Απριλίου θα πληρωθούν στις 15, 16 και 17 Απριλίου.

Στην συνέχεια όσοι υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους από τις 10 Απριλίου μέχρι τις 20 Απριλίου θα πληρωθούν 25, 26 και 27 Απριλίου ενώ όσοι υποβάλλουν το διάστημα από 20 ως 30 Απριλίου θα πληρωθούν 5, 6 και 7 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων με το ΑΦΜ το σύστημα θα κλείσει για την υποβολή νέων αιτήσεων και θα επιτρέπονται μόνο διορθώσεις. Το σύστημα θα ανοίξει ουσιαστικά από τις 15 Απριλίου όπου θα μπορούν να υποβληθούν νέες υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων μέχρι τις 20 Απριλίου. Στην συνέχεια θα κλείσει πάλι το σύστημα για νέες αιτήσεις προκειμένου να γίνουν διορθώσεις τις ημέρες 21, 22 και 23 Απριλίου. Θα ανοίξει στην συνέχεια πάλι το σύστημα υποβολής νέων υπεύθυνων δηλώσεων μέχρι τις 30 Απριλίου για να κλείσει οριστικά. Θα επιτραπούν διορθώσεις στις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί το διάστημα 1η Μαΐου, 2 και 3 Μαΐου για να γίνει η τελευταία πληρωμή 5, 6 και 7 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι αυστηρά με σειρά ΑΦΜ δέχεται προς το παρόν τις ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις η πλατφόρμα που άνοιξε από την 1η Απριλίου για τις αιτήσεις των εργαζομένων που έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις εργασίας τους, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ. Έτσι μέχρι σήμερα όσοι εργαζόμενοι δεν πρόλαβαν οι ίδιοι να υποβάλλουν δήλωση ή οι εργοδότες τους δεν υπέβαλλαν εγκαίρως την Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων στο σύστημα «»

θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν την δική τους δήλωση μετά τις 10 Απριλίου.

Σήμερα υποβάλουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ με λήγοντα 6 και από αύριο:

-Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7
-Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8
-Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9
-Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Στην δήλωση οι εργαζόμενοι δηλώνουν:

Προσωπικά στοιχεία : Τα πεδία ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ συμπληρώνονται αυτόματα και προκύπτουν από διασύνδεση με το μητρώο επιχειρήσεων εργαζόμενων (Τρέχουσα Κατάσταση) του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» και το μητρώο φυσικών προσώπων της Α.Α.Δ.Ε.
Στοιχεία επικοινωνίας : Τα πεδία ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ συμπληρώνονται υποχρεωτικά από τον εργαζόμενο και παρέχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων με γραπτά μηνύματα (sms) και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail).

Στοιχεία εργοδότη: Για να υποβληθεί η Δήλωση Εργαζόμενου πρέπει απαραίτητα, να έχει προηγηθεί, η Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη, η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον εργαζόμενο που θέλει να υποβάλλει τη Δήλωση. Τότε τα στοιχεία του εργοδότη (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, ΑΦΜ και ΑΜΕ) συμπληρώνονται αυτόματα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη.
Στις περιπτώσεις παράλληλης απασχόλησης και αν περισσότεροι εργοδότες έχουν κάνει Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων για τον υποβάλλοντα εργαζόμενο, τότε από τη λίστα «Επιλογή Υπεύθυνης Δήλωσης» ο εργαζόμενος επιλέγει τον εργοδότη που επιθυμεί να συμπεριλάβει στη δήλωση.
Αν στην δήλωση εμφανίζεται το μήνυμα «Δεν εμφανίζονται υπεύθυνες δηλώσεις Επιχειρήσεων Εργοδοτών» τότε ο εργοδότης δεν έχει υποβάλλει την αίτηση και πρέπει ο εργαζόμενος να έρθει σε συνεννόηση με τον εργοδότη του ώστε να την υποβάλλει πριν τις 10 Απριλίου.
Ο αριθμός Πρωτ. Καταχώρησης Εργοδότη στο ΠΣ Εργάνη συμπληρώνεται αυτόματα σύμφωνα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ