Σταϊκούρας: Και τον Σεπτέμβριο η μείωση 40% των ενοικίων επιχειρήσεων

ipaidia thumbnail

Παρατείνεται κατά έναν μήνα- και τον Σεπτέμβριο-, το καθεστώς της υποχρεωτικής κατά 40% των επιχειρήσεων στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, οι οποίες πλήττονται από την πανδημία. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα συνεχιστεί τόσο σε υποχρεωτική, όσο και σε εθελοντική μορφή (συμφωνία μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε και τα εξής:

*Η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο θα εξεταστεί εάν θα ισχύσει και το 2021.

*Στο πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, θα περιληφθούν προσωρινές αλλά και μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών. Ο χρόνος υλοποίησης των μόνιμων μειώσεων φόρων θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

*Θα υπάρξει σύντομα καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στη ΔΕΘ.

*Εντός του Σεπτεμβρίου θα αρχίσει ο τρίτος κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής», ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ.

*Έχει αποφασιστεί η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος. Η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο κονδύλι που θα διατεθεί για τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων με εξοπλιστικά- και όχι μόνο- προγράμματα.

ip[
Exit mobile version