:  «Άνω-κάτω στο υπουργείο Εργασίας! Εμπλοκή με και στις προσωρινές συντάξεις – Παρέμβαση Ξενογιαννακοπούλου» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΕΝΔΙΣΥ . Αναλυτικά είναι η ανακοίνωση:

– Τι αναφέρει το ΕΝΔΙΣΥ

Η διαδικασία καταβολής των προσωρινών παρουσίασε προβλήματα, με αποτέλεσμα να βρεθούν αρκετές προσωρινές συντάξεις στις οποίες δεν καταβλήθηκαν ούτε οι προγραμματισμένες αυξήσεις, ούτε τα αναδρομικά 15 μηνών που οφείλονταν… Μια διαδικασία πολυδιαφημισμένη, που όπως όλα δείχνουν δεν ολοκληρώθηκε ομαλά.

Σχετικές καταγγελίες από συνταξιούχους έγιναν στο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με δήλωσή της καλεί τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να παραδεχτεί και να λύσει το πρόβλημα. Ακριβέστερα, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής: «Το Υπουργείο Eργασίας με Δελτίο Τύπου στις 24/11 εξήγγειλε την αύξηση των προσωρινών συντάξεων για τους 30.000 συνταξιούχους για να μπορούν στοιχειωδώς να επιβιώσουν. Υπάρχουν, όμως, καταγγελίες από συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ, οι οποίοι πληρώθηκαν τις συντάξεις τους στις 24 και 25 Νοεμβρίου ότι καμία αύξηση δεν είδαν!

Καλούμε τον κ. Βρούτση να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις, πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν και, σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες, πότε θα γίνει η ορθή καταβολή και θα δοθεί η αναμενόμενη αύξηση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο περίφημος “ψηφιακός ” δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει μέχρι σήμερα ούτε την αύξηση για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Οι συνταξιούχοι αυτοί αναμένουν την υλοποίηση του νόμου από τον Φλεβάρη!»

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ