Σήμα κινδύνου από τον Κοστέλο: Η κρίση στην Ιταλία απειλεί και την Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/05/2018 - 17:36 | Author: Newsroom Ipaidia

Η κρίση στην Ιταλία έχει άμεσο αντίκτυπο στην Ελλάδα και θα πρέπει να την επηρεάσει σχετικά με τα επόμενα βήματα της εκίμησε ο επικεφαλής του κλιμακιίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας σε συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο κ. Κοστέλο επεσήμανε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, προειδοποιώντας παράλληλα πως η πρόσφατη ιταλική αναταραχή στέλνει ένα μήνυμα πως όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα θα είναι σε εύθραυστη κατάσταση.

«Θα είναι ευαίσθητη η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές. Θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Οι ριζικές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα απαιτήσουν 5 με 10 χρόνια για να ολοκληρωθούν. Είναι σημαντικό και οι εταίροι να κάνουν τις προσπάθειές τους. Η Ελλάδα έχει χτίσει το ταμειακό απόθεμα που μειώνει την έκθεση στις αγορές και βρίσκεται στον αεροδιάδρομο για να απογειωθεί, αλλά η κατάσταση δεν βοηθά την Ελλάδα. Η κυβερνητική πολιτική πρέπει να είναι προσεκτική. H Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα οχτώ χρόνια. Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, αλλά η βασική πρόκληση είναι η βιώσιμη ανάπτυξη. Απαιτεί οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος και την Ελλάδα να έχει βιώσιμες πολιτικές».

Σε σχέση με το ζήτημα της μεταμνημονιακής προετοιμασίας, είπε πως οι Ευρωπαίοι βοηθούν την Ελλάδα να κτίσει το ταμειακό απόθεμα της για την επόμενη ημέρα και πως λαμβάνονται μέτρα που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή του χρέους σε βάθος 10 με 20 ετών.

Loading...


  • europalso   ideascentral