– Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θανάσης Παπαϊωάννου μίλησε στο OPEN για τους και τις 2.000 νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Είναι προφανές ότι κάποια παράπονα και ενστάσεις που μπορεί να έχουν οι υποψήφιοι θα εξεταστούν από τα αρμόδια όργανα αλλά επειδή έχουν μπει στο διάλογο αυτό εκπρόσωποι δασκάλων, βουλευτές κ.ο.κ., θα πρέπει να δώσω μερικές διευκρινίσεις.

Όταν λέμε να διορθώσουμε τα λάθη κάποιον υποψηφίων αυτεπαγγέλτως, εννοούμε ότι κάποιοι άλλοι υποψήφιοι που δεν έκαναν τα λάθη θα βρεθούν πίσω. Αν στους 150.000 υπάρχουν 3-4.000 άνρθωποι που έκαναν αυτό το λάθος υπάρχουν άλλοι 147.000 που δεν το έπραξαν. Άρα, το να έρθουμε εμείς και να πούμε μόνοι μας να διορθώσουμε το λάθος των υποψηφίων δεν είναι χωρίς συνέπειες.

Σε όλες τις προκηρύξεις ένα ποσοστό υποψηφίων κάνει λάθος. Κάποιοι υποψήφιοι δε θέλουν να δώσουν την πλήρη εικόνα. Το θέμα θα κριθεί στο πλαίσιο των ενστάσεων . Σε μια διαδικασία 152.000 ανθρώπων, εάν αρχίσει το ΑΣΕΠ να διορθώνει λάθη υποψηφίων, ποιά σχολεία θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβρη αν αρχίσουμε να διορθώνουμε; Κάθε διόρθωση λάθους βλάπτει κάποιον που δεν έκανε το λάθος. Από τους εκπαιδευτικούς έχω αυξημένες απαιτήσεις. Λάθη που δεν κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι, δε θα έπρεπε να τα κάνουν οι εκπαιδευτικοί.»

Αναλυτικά όσα όσα ανέφερε ο πρόεδρος ΑΣΕΠ: