ΟΓΑ: Τι γίνεται με τις νέες αιτήσεις για το επίδομα Α21

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/08/2017 - 10:29 | Author: Χιώτης Λάκης

: Μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στον αριθμό των αιτήσεων Α21 που υποβάλλονται μέσω της φορολογίας εισοδήματος, από την 1η Ιουλίου έως και την περασμένη Παρασκευή 4 Αυγούστου, από τους υποψήφιους δικαιούχους των (www.oga.gr).

Ητελευταία πληρωμή αφορούσε 574.505 δικαιούχους, ενώ οι καινούργιες αιτήσεις αγγίζουν τις 150.000.

Ηδη υπάρχουν πάνω από 730.000 οικογένειες που είναι πιθανό να λάβουν τα , κατά την γ’ δόση καταβολής τους, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του , φέτος, η διαδικασία υποβολής των πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και συνέπεια από τους επίδοξους δικαιούχους. Ουσιαστικά, φάνηκε ότι πλέον οι πολίτες έχουν αντιληφθεί σε σημαντικό ποσοστό τον τρόπο χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων και γι’ αυτό καταθέτουν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα έντυπα και δικαιολογητικά. Γι’ αυτό και οι εκκαθαρίσεις των δόσεων από τον θα γίνονται επίσης με ταχύτερο και αποδοτικότερο τρόπο σε σχέση με το παρελθόν.

Ο στόχος του Οργανισμού πάντως παραμένει να είναι να ορίζονται με απόλυτη ακρίβεια οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων. Έτσι, θα αποφεύγεται στο μέλλον το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα, να ψάχνουν οι ενδιαφερόμενοι εναγωνίως να μάθουν πότε ακριβώς θα λάβουν την οικονομική στήριξη που τους αναλογεί μέσω των αντίστοιχων .

Loading...
  • europalso

    ideascentral