Οδηγός για το νυχτερινό ρεύμα: Οι δικαιούχοι και το ωράριο -Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση

Καταναλωτές δηλαδή οι οποίοι δεν έχουν ούτε την όρεξη, ούτε τη διάθεση, ούτε τη δεξιότητα, ούτε την ικανότητα να κάνουν διαδικτυακή έρευνα αγοράς τιμολόγιο. «Έχουν ένα σταθερό οικονομικό οικογενειακό προγραμματισμό και θέλουν το κεφάλι τους ήσυχο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ισχύ βρίσκεται . ΟΛΑ όσα πρέπει να ξέρετε στο .

Πώς κάνω αίτηση για το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος

Όπως έχει ενημερώσει ο ΔΕΔΔΗΕ, ο καταναλωτής, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε δύο χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη). Επίσης, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας».

Μάλιστα, η σχετική αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης γίνεται με δύο τρόπους:

Μέσα από την εφαρμογή εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ
Τηλεφωνικά στο 800 400 4000

Πώς μπορώ να δω εάν έχω νυχτερινό ρεύμα

Για να το διαπιστώσετε υπάρχουν τρεις τρόποι:

Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα από τον λογαριασμό ρεύματος που λαμβάνετε. Εάν, π.χ., ο πάροχός σας είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, γράφει: ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο. Στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού σας επίσης, θα υπάρχει η «πάγια χρέωση νύχτας».

Ένας άλλος τρόπος, είναι να δείτε τον πίνακα εγκατάστασης, όπου ενδεχομένως να υπάρχει ενδεικτικό λαμπάκι. Αν το βράδυ αυτό το λαμπάκι ανάβει, τότε έχετε νυχτερινό ρεύμα.

Ο τρίτος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πάροχό σας για να διαπιστώσετε εάν έχετε την υπηρεσία.

ip[
Exit mobile version