ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 3.000 θέσεις εργασίας – Ποιοί οι δικαιούχοι

: Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για 3.000 ανέργους. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στις γυναίκες.

Τουλάχιστον 40% των θέσεων θα καλυφτούν από άνεργες γυναίκες, ενώ επιχειρήσεις ψηφιακής οικονομίας και ΑμεΑ και γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας θα λαμβάνουν 60% επιπλέον μόρια κατά την αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι που πληρούν όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2012 έως 31/10/2020 (αντί για 1/1/2012-6/8/2018 που ίσχυε)

δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή τους ή το μερίδιό τους σε επιχείρηση η οποία ανήκε σε συζύγους ή πρόσωπα α’ ή β’ βαθμού συγγένειας

δεν έχουν ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/11/2020 έως τη δημοσίευση της τροποποίησης Υπουργικής Απόφασης (27/4/2021)

έχουν καταβάλει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας τη μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ
για τουλάχιστον ένα έτος ή να την έχουν ρυθμίσει και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης

Επισημαίνεται ότι δεν δύναται να ενταχθούν στο οι υποψήφιοι που ασκούσαν ίδια επιχειρηματική δραστηριότητα (κύρια ή δευτερεύουσα), με την προτεινόμενη στο επιχειρηματικό τους σχέδιο, κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν την έναρξη την νέας.

Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες, με 3μηνη δέσμευση, και το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000 € (για ατομική επιχείρηση) έως 24.000 € (για επιχείρηση με τρεις δικαιούχους εταίρους).

Μετά την ολοκλήρωση της 3μηνης δέσμευσης, η διάρκεια μπορεί να επεκταθεί κατά 12 μήνες και το συνολικό ποσό της επιχορήγησης θα κυμανθεί από 20.000 € έως 36.000 €, κατόπιν αίτησης.

Διαδικασία:

1ο στάδιο – Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης υπαγωγής – επιχειρηματικού σχεδίου

2ο στάδιο – Αξιολόγηση των αιτήσεων και των επιχειρηματικών σχεδίων

3ο στάδιο – Υπαγωγή, ύστερα από έλεγχο της επιχείρησης

Για τη δημόσια πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη  διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata.

ip[
Exit mobile version