Νίκη Κεραμέως: «Λειτουργικά κενά στα σχολεία της επικράτειας»

Φορείς που προτάθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία προς ακρόαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία , και οι Αναπληρωτές Τομεάρχες κ.κ.Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας, Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς και Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απηύθυναν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τα στα σχολεία της επικρατείας.

Για το θέμα αυτό, η κυρία Νίκη Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατά την έναρξη του σχολικού έτους εξέδιδε θριαμβευτικές ανακοινώσεις για την ομαλή λειτουργία του συνόλου σχεδόν των σχολικών μονάδων της χώρας αποτέλεσμα του δήθεν άρτιου προγραμματισμού των ιθυνόντων.

Ωστόσο, η επιστροφή στην κανονικότητα, την οποία ευαγγελίζεται ο Υπουργός πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Μαθαίνουμε για σχολεία, στα οποία δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, σχολεία στα οποία δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία ειδικών μαθημάτων, σχολεία στα οποία δεν παρέχεται η παράλληλη στήριξη.

ip[