Μετάλλαξη Όμικρον: Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τα παιδιά

Tα δεδομένα για τις νοσηλείες συνοψίζουν οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος νέων παιδιατρικών νοσηλειών ανά ημέρα αυξήθηκε κατά 30 – 50 % από τις προηγούμενες εβδομάδες. Από τα δεδομένα της Νέας Υόρκης φαίνεται πενταπλασιασμός της νοσηλείας των παιδιών με .

Στις ΗΠΑ γύρω το 20-25% των παιδιών 5-11 ετών έχει . Το εμβόλιο είναι πολύ πιο ασφαλές από τον ίδιο τον ιό αναφέρει η παιδίατρος Dr. Sallie Permar, καθώς τα συμπτώματα είναι τέτοια, που μπορεί να οδηγούν σε νοσηλεία στο νοσοκομείο. Όσον αφορά το άνοιγμα των , ανέφερε ότι λόγω της μεγάλης αξίας του για τα παιδιά πρέπει να είναι ανοιχτά και να εφαρμοστούν τα μέτρα πρόληψης, όπως ο εμβολιασμός των παιδιών, η χρήση μάσκας, ο συχνός έλεγχος με τεστ και η σωστή υγιεινή των χεριών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο εισήχθησαν στο νοσοκομείο πάνω από 500 παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ νοσηλεύτηκαν 109 παιδιά κάτω των 5 ετών μέσα σε δύο μέρες. Ο ορισμός της εισαγωγής ενός παιδιού με COVID-19 στη χώρα αυτή, περιλαμβάνει όσους έχουν διαγνωστεί με COVID-19, 14 ημέρες πριν την εισαγωγή στο νοσοκομείο, ή όσα παιδιά διαγιγνώσκονται θετικά όσο νοσηλεύονται. Η βρετανική κυβέρνηση συνιστά γύρω στα 330.000 παιδιά ηλικίας 5-11 που ανήκουν σε ευπαθή κατηγορία να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.

Δεν υπάρχουν δεδομένα για το αν αυτές οι αυξήσεις στις νοσηλείες των παιδιών με COVID-19 είναι συγκυριακές, αν τα κρούσματα οφείλονται στο νέο στέλεχος όμικρον καθαυτό, ή είναι λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας, αν είναι κυρίως ενδοοικογενειακή διασπορά. Και στις 2 χώρες, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναμένεται κανονικά το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές του 2022.

ip[
Exit mobile version