Όπως έγινε γνωστό, – Έτσι, τα χρήματα θα δίνονται δίχως την υποχρέωση αγορών. ΟΛΑ τα τελευταία νέα για το food pass στο

Eιδικότερα, όπως ανέφερε ο  κ. Παπαθανάσης, μια τετραμελής οικογένεια θα πάρει 52 ευρώ και θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς με τη φορολογική δήλωση του 2021».

Για τον χρόνο , σημείωσε: «Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγει για να μπορούν να κάνουν αίτηση και ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πάρουν χρήματα».

Πώς θα γίνεται η καταβολή

Από την 1η Φεβρουαρίου λοιπόν ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass με την πρώτη καταβολή στους λογαριασμούς να αναμένεται να γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα, είτε στην άυλη κάρτα είτε στους λογαριασμούς, με τους δικαιούχους να φτάνουν τους 8.400.000 και τα χρήματα που θα λάβουν να είναι από 22 ευρώ έως 100 ευρώ ανά μήνα.

Το «πέναλτι» πάντως για όποιον επιλέξει IBAN και όχι την άυλη κάρτα θα είναι 20%.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Ο δικαιούχος θα μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο με τους κωδικούς που έχει για το taxisnet.

Έπειτα θα συμπληρώνει και θα ενημερώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του και συγκεκριμένα:

– τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
– τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και
– τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του σε περίπτωση επιλογής της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης θα γίνεται η επιβεβαίωση ότι ο αιτών είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώνεται. Έπειτα θα γίνεται αυτόματη αναζήτηση στοιχείων που θα κρίνουν αν η αίτησή του είναι επιλέξιμη.

Η επιλεξιμότητα θα πιστοποιείται και ο δικαιούχος θα πληροφορείται στη συνέχεια με ακρίβεια το ποσό που δικαιούται.

Αμέσως μετά θα έχει δύο επιλογές:

– να πιστωθεί το ποσό στην άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο του, για το οποίο απαιτείται τεχνολογία NFC

– να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό μειωμένο κατά 20%

Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη από το Δημόσιο ή τρίτους, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.