Κορονοϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα νησιά έως 10.000 κατοίκους

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Γιαννάκου περί παράλυσης νοσηλεύτριας μετά το εμβόλιο

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα νησιά που έχουν έως 10.000 κατοίκους έτσι ώστε να ανοίξει ο τουρισμός και να γίνουν covid-free προορισμοί.

Κατά την εκκίνηση της εμβολιαστικής διαδικασίας στην χώρα μας, ο κυβερνητικός προγραμματισμός περιελάμβανε τον εμβολιασμό 69 νησιών μέχρι τέλος Απριλίου με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους. Πλέον η συγκεκριμένη δράση επεκτείνεται και στα νησιά έως 10.000 κατοίκους τα οποία είναι συνολικά 85.

Στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα συμβάλλει σημαντικά και ο μεγάλος αριθμός δόσεων εμβολίων, που θα λάβει η χώρα μας  τον Mάιο και τον Ιούνιο, από την και την Pfizer. Από την Phizer οι επιπλέον δόσεις προσδιορίζονται στις 1.500.000.

Υπενθυμίζεται πως 18 νησιά έγιναν Covid-free προορισμοί ήδη από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Νησιά στα οποία έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός και για την 2η δόση:

Νησιά στα οποία έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός για την 1η δόση:

Ο εμβολιασμός των κατοίκων στα νησιά χωρίς εξαιρέσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα Covid free νησιά – τουριστικούς προορισμούς και παράλληλα θεωρείται πως θα μειώσει τη διασπορά μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων.

ip[
Exit mobile version