Κωνσταντοπούλου – Μήνυση: Η κυβέρνηση κάνει αντιπερισπασμό μιλώντας για τα αυθαίρετα

Διευκρινίσεις για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, έδωσαν σήμερα η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωσταντοπούλου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κίνησης, Διαμαντής Καραναστάσης.

Όσον αφορά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Ζητούμε να διερευνηθεί η τέλεση των αδικημάτων της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής σε βαθμό κακουργήματος, από την οποία προέκυψε θάνατος ή βαρύς τραυματισμός, της παράβασης καθήκοντος, που αφορά τα καθήκοντα όλων των συναρμοδίων, και βεβαίως της απόπειρας συγκάλυψης των εγκλημάτων και υπόθαλψης των υπαιτίων». Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, να μην αποπροσανατολιστούν οι έρευνες. Κρούουμε τον κώδωνα της προσοχής και του κινδύνου διότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να κατευθύνει την προσοχή, αντιπερισπώντας την και μιλώντας για τα αυθαίρετα. Οι δικαιολογίες έχουν περισσέψει».

Καταλήγοντας η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Ζητάμε να διερευνηθεί η συνολική ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης, άμεσης βοήθειας, πολιτικής προστασίας, νοσηλείας-περίθαλψης στη χώρα, που επιδεινώθηκε δραματικά λόγω των περικοπών των μνημονίων. Επίσης δεν γίνεται να μην αναφερθώ στο μείζον ζήτημα που επισύρει βαριά ποινική ευθύνη: το ζήτημα της μη εκκένωσης της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κίνησης, Διαμαντής Καραναστάσης σημείωσε: « Είναι ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να αποδοθεί η δικαιοσύνη, να διερευνηθεί εξαντλητικά η υπόθεση, προκειμένου να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες κανενός και να μην μείνει ατιμώρητος κανένας».

ip[
Exit mobile version