Την αντιπαράθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου στο ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ.

Όταν ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου στο Μουσείο Ολοκαυτώματος της περιοχής, έπιασε τον δημοτικό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη να “μουρμουρίζει”, γεγονός που τον ενόχλησε.

“Σας ενοχλούν αυτές οι αναφορές κ. Ματθαιόπουλε; Ρωτάω γιατί είστε αντισημίτες και υπέρμαχοι της ναζιστικής ιδεολογίας” σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην αντίδραση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε: “Με ενοχλεί η ναζιστική ιδεολογία. Εσείς εκπροσωπείτε αυτή την ιδεολογία”.

Όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε ότι το κόμμα του πρεσβεύει τον φασισμό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: “Αυτή η ιστορία είναι αποτέλεσμα ναζιστικής ιδεολογίας και με προκαλεί η παρουσία ενός ανθρώπου με φασιστική αντίληψη εδώ μέσα. Δεν ενοχλούμαστε όμως γιατί δύο είστε όλοι κι όλοι. Εσείς βέβαια ονειρεύεστε να πάρετε και τη δημαρχία”.

“Αυτό που κάνετε δεν είναι δημοκρατικό”, απάντησε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν του επιτρέπει να απαντήσει. “Είναι δημοκρατικό γιατί σ’ αφήνω και μιλάς. Ανήκεις στη Χ.Α.; Ε, έχεις φασιστική αντίληψη!”, απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης.

“Η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικό κόμμα αναγνωρισμένο από το κράτος”, απάντησε ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής και πρόσθεσε ότι δεν είναι φασιστικό κόμμα.

“Αν λες ότι δεν είναι φασιστικό κόμμα, τότε δεν ξέρεις να διαβάζεις ή κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου”, απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στον καβγά παρενέβη και ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι “κάνει σόου για να παίξει στις ειδήσεις το απόγευμα”, καθώς όπως είπε “άνοιξε μόνος του τη συζήτηση”.