: Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι «με βάση τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτας ο αριθμός των δεν είναι ικανοποιητικός».

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι έως τα τέλη Αυγούστου θα έχουν εμβολιαστεί έστω και με την πρώτη δόση, πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες.

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στα 5,88 εκατ. δηλαδή ακόμα και να μην αυξηθούν καθόλου τα ραντεβού θα έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «με βάση τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αυτός ο αριθμός δεν είναι ικανοποιητικός».

Πάντως ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι υπάρχει κινητικότητα στα ραντεβού είτε από όσους γυρίζουν από διακοπές είτε ενόψει της επιστροφής στην εργασία.

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι πηγαίνει καλά το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών, και έχουν γίνει πάνω από τέσσερις χιλιάδες εμβολιασμοί, ενώ πάνω από 10 χιλιάδες έχουν κάνει τα κινητά συνεργεία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το καταλυτικό επιχείρημα για να κλείσουν όλοι ραντεβού για τον εμβολιασμό τους είναι το γεγονός ότι στα νοσοκομεία και κυρίως στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.

«Μέχρι πριν από μερικές ημέρες οι εμβολιασμένοι 15 – 17 ετών ήταν περίπου στο 12% του συνόλου» ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς. «Μικρός ο αριθμός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα αυξηθεί. Οι 75 – 79 έχουν τα πρωτεία, με ποσοστό εμβολιασμών στο 85%», συμπλήρωσε.