Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο ο πρώην χαρακτηρίζει ανατριχιαστική τη δήλωση της υπουργού Παιδείας για το άσυλο.

 

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Αγριεύουν τα πράγματα, μετά την ανατριχιαστική δήλωση της Υπουργού Παιδείας.

Η σε συνέντευξη της στον Αντέννα, δήλωσε σήμερα ότι τα “πανεπιστήμια είναι εγκληματιών” και με την κατάργηση του ασύλου “με τηλεφώνημα πολίτη, θα μπαίνει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια”. Για το πρώτο ας βγει η Σύνοδος Πρυτάνεων και ας πει κάτι. Όχι μόνον θίγονται οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων αλλά μία τέτοια δήλωση τις καθιστά συνένοχες.

Για το δεύτερο τι να πει κανείς; Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να παίρνει τηλέφωνο και να μπαίνει η αστυνομία; Είναι δυνατόν σε μία δημοκρατική χώρα να λέγονται αυτά; Βέβαια ο κ.Χατζιδάκης προεκλογικά είχε πει ότι θα υπάρχει ένα σάιτ στο Υπουργείο όπου γονείς θα μπορούν να στέλνουν τα “παράπονα” τους για το σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Μπορεί κανείς να θεωρήσει την δήλωση αυτή γελοία ή έκφραση μιας Υπουργού που δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνουν όσα λέει. Μήπως, όμως, δεν είναι έτσι; Η δήλωση αυτή είναι η πιο ανατριχιαστική από όλες όσες έγιναν για θέματα εκπαίδευσης. Δεν θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις από διδάσκοντες και φοιτητές; Αλλιώς σιγά σιγά θα εθίζεται με αυτά η κοινωνία και κάποια στιγμή πολλοί “πολίτες” θα πάρουν στα χέρια τους την “τάξη και ασφάλεια” στα Πανεπιστήμια.