Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας: Μαθητές δεν έχουν βρεθεί στο σχολείο από τον Μάρτιο του 2020

Το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, έγινε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και ένα από τα θέματα ήταν η σχολική στέγη στην Κέρκυρα, με εισηγήτρια την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφέρει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Αποτέλεσμα της όλης συζήτησης  ήταν η πλειοψηφούσα παράταξη να παρουσιάσει ένα ψήφισμα, στο οποίο «αυτοθαυμαζόταν» και δεν πρότεινε τίποτα σχετικά με τα ζητήματα των σχολικών υποδομών της Β/θμιας.

Αναρωτιόμαστε τι δουλειά είχαν τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών, της τοποθέτησης εκπαιδευτικών και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη συζήτηση για τη σχολική στέγη;

Είναι προφανές πως η περιφερειακή αρχή περί άλλων τυρβάζει στα ζητήματα της εκπαίδευσης. Από το ψήφισμα φαίνεται, πως δεν την ενδιαφέρουν τα καυτά ζητήματα της σχολικής στέγης  και τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Αρκούνται στο ρόλο του χειροκροτητή της κεντρικής κυβέρνησης και αδιαφορούν για τις ανάγκες των πολιτών και των παιδιών τους, τους οποίους εκλέχτηκαν να υπηρετούν.

Επομένως η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια περιφερειακή αρχή, η οποία το μόνο που κάνει είναι «όσα δεν φτάνει, να τα κάνει φουλάρια…»

Η δυναμική διεκδίκηση κονδυλίων είναι ο δρόμος που έχουμε εμείς, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, προκειμένου να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια. Η θέση των πλειοψηφιών της αυτοδιοίκησης -τόσο της τοπικής όσο και της περιφερειακής-  είναι, όπως αποδεικνύεται, απέναντι στις διεκδικήσεις αυτές.

ip[
Exit mobile version