: Αυξημένη χρηματοδότηση προβλέπεται για τα voucher των της ΕΕΤΑΑ,.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διεύρυνση της δεξαμενής δικαιούχων του voucher για πρόσβαση σε δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης

Διευρύνεται η λίστα των δικαιούχων του voucher για πρόσβαση στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, όπως προβλέπει διάταξη που ψηφίζεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η χρηματοδότηση 18 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, συμπληρωματικά με τις λοιπές πηγές χρηματοδότησης, παροχών που απευθύνονται σε δικαιούχους ατόμων με αναπηρία και αφορούν την πρόσβαση σε δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο ψηφίζονται ακόμη δύο ρυθμίσεις που προβλέπουν:

• ⁠Την αύξηση του επιδόματος γέννησης

Το ποσό αυξάνεται από 400 ευρώ για το πρώτο παιδί και κλιμακωτά φτάνει έως και 1.500 ευρώ για τέσσερα (4) ή περισσότερα παιδιά.
Προβλέπεται δε, αναδρομική εφαρμογή του μέτρου, για κάθε παιδί που γεννήθηκε μέσα στο 2023.

• Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» (50 εκατ. ευρώ)

Προβλέπεται πλέον η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος. Σκοπός της προσθήκης αυτής είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας του προγράμματος και η βέλτιστη δυνατή προσέλκυση και εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των δικαιούχων. Επιπλέον, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας/επικαρπίας ακόμη και ίσο του 50%, ενώ μέχρι πρότινος προβλεπόταν το ποσοστό αυτό έπρεπε να είναι μεγαλύτερο του 50% επί του ακινήτου. Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην αποκλειστούν ζευγάρια ή οικογένειες με ιδανικά μερίδια επί της εκάστοτε ιδιοκτησίας.

Τέλος, με την ρύθμιση το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος, ύψους 50 εκ., με την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων από τον τακτικό του προϋπολογισμό και στόχο την άμεση εκκίνηση υλοποίησης του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται:

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω Νοικιάζω» στοχεύει στην αύξηση των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών και αφορά την επιδότηση του κόστους της ανακαίνισης για κενές κατοικίες που θα μισθωθούν, έως 40% επί των τιμολογίων εργασιών και υλικών ανακαίνισης και έως 10.000€. Μέρος της επιδότησης, έως του 50%, μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή.
Στόχος η αξιοποίηση 12.500 κενών κατοικιών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ