Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πόσοι θα γίνουν φέτος – Πότε βγαίνουν οι πίνακες

Πραγματοποιήθηκαν την Μ. Πέμπτη 29/4 συναντήσεις του με αντιπροσωπεία των ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Οι συναντήσεις αυτές είχαν καθαρά προσχηματικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πως τόσο το Υπουργείο όσο και η κυβέρνηση είναι μόνιμα απέναντι στις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών για υγεία, μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα.
Δε μπορούμε να αφήσουμε φυσικά ασχολίαστο το γεγονός ότι το ΥΠΑΙΘ έθεσε αριθμητικούς περιορισμούς στην αντιπροσωπεία των Δ.Σ. για υγειονομικούς λόγους (sic). Σε μια αρκετά ευρύχωρη αίθουσα δε χωράνε κατά την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ 11 μέλη του Δ.Σ. ενώ την ίδια στιγμή 25 μαθητές σε αίθουσες κλουβιά είναι απολύτως ασφαλείς!!!
Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν η ηγεσία του Υπουργείου, Κεραμέως, Μακρή και ο νέος Γ.Γ. Κόπτσης, απάντησαν επιλεκτικά, ενώ δε δίστασαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν μια ωραιοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας. Συγκεκριμένα:
• Για το ζήτημα των εμβολιασμών αφού καθυστερημένα οι εκπαιδευτικοί πήραν προτεραιότητα για τον εμβολιασμό, η αναφορά ότι ως τώρα έχουν εμβολιαστεί περίπου 21.000 εκπαιδευτικοί αφήνει έκθετα τα διάφορα παπαγαλάκια που «κατηγορούσαν» τους εκπαιδευτικούς για έλλειψη ενδιαφέροντος να εμβολιαστούν. Καμία απάντηση φυσικά για τις καθυστερήσεις του προγράμματος εμβολιασμών, καμία απάντηση στην υπαρκτή επισήμανση ότι οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν ανοσία όταν κλείσουν τα σχολεία. Η αντίληψη της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ ότι δεν χρειάζεται κανένα άλλο μέτρο, πλην του εμβολιασμού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων είναι επικίνδυνη και υπονομεύει το προσεχές άνοιγμα αλλά και την επόμενη σχολική χρονιά.
• Για το προσεχές , το Υπουργείο και η κυβέρνηση πορεύεται αποκλειστικά με τα εμβόλια, τα self test και τα επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν να μειώνεται η διασπορά. Ουδεμία αναφορά σε μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού, για το αναγκαίο σπάσιμο τμημάτων, για τις αυξημένες ανάγκες στην καθαριότητα. Μάλιστα, στο αίτημα να αναλάβουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ να κάνουν επαναλαμβανόμενα και συχνά τεστ (ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και χαρτογράφηση της διασποράς) απάντησε εντελώς κυνικά πως δεν είναι ρεαλιστικό, αφού ο ΕΟΔΥ είναι απασχολημένος με τα εμβόλια! Είναι οφθαλμοφανές πως το αίτημα για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού δε χωράει στις «προτεραιότητες» της κυβέρνησης για την οικονομία γι’ αυτό και βαφτίζεται «μη ρεαλιστικό». Απ’ ό,τι φαίνεται, για μια ακόμη φορά τα σχολεία θα ανοίξουν όπως ακριβώς έκλεισαν, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο που θα λειτουργήσει προσθετικά με τους εμβολιασμούς.
• Όσο αφορά τις ανακοινώσεις για ανέφεραν πως οι θα είναι έτοιμοι μάλλον(!) τον Ιούνιο και ότι ο φετινός προϋπολογισμός αφορά τη στιγμή που μόνο οι συνταξιοδοτήσεις φέτος είναι 8.000, δηλαδή παρουσιάζουν ως επιτυχία ότι η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με περισσότερα κενά! Δε δόθηκε καμία διευκρίνιση για το πώς θα γίνουν οι κατανομές στις ειδικότητες και καμία ουσιαστική απάντηση για τους , παρά μόνο ότι είναι θέμα του .

ip[
Exit mobile version