Der Spiegel: Τι αναφέρει για την εμβολιαστική εκστρατεία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel «ρολόι» η εκστρατεία στην Ελλάδα και κάνει λόγο για «αποτελεσματικότητα που εκπλήσσει».

Το Spiegel αναφέρει ακόμη, ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων βρίσκεται μόνο λίγο κάτω από το αντίστοιχο γερμανικό και σημειώνει: «Αυτή η αποτελεσματικότητα μπορεί να εκπλήσσει, σε μια χώρα που είναι γνωστή μάλλον για τη διογκωμένη και αναποτελεσματική γραφειοκρατία της».

Για τη συνέχεια, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ποσοστό εμβολιασμών μεταξύ 70 και 80%, ενώ αναφέρεται και σε έναν «αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων που βλέπουν με σκεπτικισμό τα εμβόλια, παρά τις καθημερινές εκκλήσεις πολιτικών και υγειονομικών». Η κυβέρνηση, προσθέτει το περιοδικό, εξετάζει το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού ορισμένων επαγγελματικών ομάδων και ταυτόχρονα οι εμβολιασμένοι λαμβάνουν την υπόσχεση για περισσότερες ελευθερίες. «Το μήνυμα είναι: Αν δεν χτίσουμε τώρα το τείχος ανοσίας, η Ελλάδα θα πληγεί σκληρά από το τέταρτο κύμα, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα», καταλήγει το ρεπορτάζ.

ip[
Exit mobile version