: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – Τι θα γίνει με ,

Εντός του Ιουλίου αναμένονται νεότερα για τους πρώτους στην Γενική Εκπαίδευση, ύστερα από 12 χρόνια, με την κατανομή των θέσεων να αποτελεί άγνωστο παράγοντα ακόμα.

Το χρονοδιάγραμμα για

-Από τις 5 Ιουλίου και μετά, αναμένεται να ανακοινωθούν οι των υποψηφίων στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Οι επιδόσεις θα δώσουν μία πρώτη εικόνα για το πώς θα διαμορφωθεί η φέτος, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Οι υποψήφιοι θα λάβουν τις βαθμολογίες τους με μήνυμα στο κινητό τους.

-Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται και η ανακοίνωση βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων, τα οποία θα συνυπολογιστούν στην διαμόρφωση της ΕΒΕ, σε όσα πανεπιστημιακά τμήματα είναι υποχρεωτική η εξέταση ειδικού μαθήματος.

-Λίγες μέρες αργότερα θα ανακοινωθεί και η ΕΒΕ ανά πανεπιστημιακό τμήμα, ενέργεια που θα ξεκλειδώσει αυτόματα τις διαδικασίες για το .

-Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, πολύ πιθανόν στις 20 Ιουλίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για οριστικοποίηση του δελτίου. Η διαδικασία προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι μία εβδομάδα, με πιθανή μια παράταση λίγων ημερών, όπως είθισται κάθε χρόνο.

-Παράλληλα με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, κι έχοντας στη διάθεσή τους τις βαθμολογίες αλλά και την ανά πανεπιστημιακό τμήμα, όσοι απόφοιτοι Λυκείου και υποψήφιοι δεν έχουν πετύχει τις απαιτούμενες επιδόσεις που θα τους εξασφαλίσουν την είσοδο σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα θα έχουν την δυνατότητα συμπλήρωσης του για την εισαγωγή τους στα .

Σιγή ιχθύος για την κατανομή αλλά και τον τελικό αριθμό μόνιμων επικρατεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής αναμένονται οι οριστικοί πίνακες για τους μόνιμους στην Γενική Εκπαίδευση. Την ίδια χρονική περίοδο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την αλλά και για τον τελικό αριθμό.

Αν και η Υπουργός Παιδείας σε πρόσφατες δηλώσεις της έχει αναφέρει ότι θα γίνουν 5.250 μόνιμοι , υπάρχουν πληροφορίες για προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο σύνολο των μόνιμων διορισμών εντός του καλοκαιριού με 10.500 διορισμούς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς ακόμα αυτές να επιβεβαιώνονται.