: Ενημέρωση έκανε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων για τους της ειδικής αγωγής μετά από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ Αλέξανδρο Κόπτση.

Η ενημέρωση του ΠΑΔΑΔ

Σε συνέχεια του επίσημου ερωτήματος που είχαμε -πρώτοι- στείλει ως στο Υπουργείο από τις 20/12/2021, καταθέσαμε τον προβληματισμό μας σχετικά με την έγκαιρη έκδοση της προκήρυξης της , ώστε να υπάρξουν νέοι πίνακες κατάταξης, εφόσον οι τωρινοί έχουν ισχύ μέχρι τις 31/08/2022. Τονίσαμε ότι η καθυστέρηση της νέας προκήρυξης θα εντείνει τις αδικίες, αποκλείοντας συναδέλφους με όλα τα απαραίτητα προσόντα.

Όπως ενημερωθήκαμε, έχει σταλεί αίτημα από το Υπουργείο στις 22/12/2021 προς τον για την έκδοση νέας προκήρυξης για την Ειδική Αγωγή. Ωστόσο, ο ΑΣΕΠ δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα αυτό, πιθανώς λόγω του φόρτου εργασίας για τις υπόλοιπες προκηρύξεις του Δημοσίου που ήδη «τρέχουν».

Στο υπουργείο αισιοδοξούν πως η διαδικασία κατάρτισης, έστω προσωρινών πινάκων, θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο αυτό αφορά, πλέον, αποκλειστικά τον . Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, μας ενημέρωσαν ότι θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση ισχύος των τωρινών πινάκων.

Αλλαγές στον τρόπο μοριοδότησης

Η τελευταία μας ερώτηση αφορούσε σε πιθανές αλλαγές του τρόπου μοριοδότησης επερχόμενων προκηρύξεων κατάταξης. Παρά το γεγονός πως φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να επανεξεταστεί το σύστημα κατάταξης και μοριοδότησης, αυτές οι αλλαγές δεν θα αφορούν τις επικείμενες προκηρύξεις, αλλά εξετάζονται σε βάθος χρόνου.