: Η Νίκη Κεραμέως σχολίασε πως επί 40 χρόνια συνδικαλιστικές ηγεσίες απεργούν γιατί δεν τους αρέσει η αξιολόγηση.

Χθες το απόγευμα το δικαστήριο με απόφαση του έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή διαρκείας των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών.

Η υπουργός παιδείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε, διαβεβαίωσε ότι με την αξιολόγηση δεν τίθεται θέμα απόλυσης εκπαιδευτικών.

«Πρόκειται για ψηφισμένο νόμο του κράτους που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε και που στοχεύει στην αξιολόγηση του ίδιου του σχολειού, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Για τα βίαια επεισόδια στη Σταυρούπολη τα χαρακτήρισε αποτρόπαια και πρόσθεσε πως ήταν χρέος της να τα αναφέρει στη δικαιοσύνη.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ποιά η απόφαση για την απεργία αποχή

: Eκδικάσθηκε η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας κατά της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΟΙΕΛΕ, για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών μετά από κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του το αποτέλεσμα της απόφασης του δικαστηρίου είναι πώς η η απεργία-αποχη των εκπαιδευτικών είναι παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.