Στο τραπέζι σενάριο για . Εξετάζεται» θα είναι λιγότερη από ένα μήνα. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή αποκάλυψε στο MEGA πως υπάρχει το ενδεχόμενο , και είναι κάτι που ήδη εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι θα είναι μικρότερη από ένα μήνα. «Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για», πρόσθεσε μιλώντας στο MEGA.

Σχετικά με το πότε θα , τόνισε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα να λειτουργήσουν δια ζώσης, όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τα παραμένουν κλειστά, γεγονός που όπως είπε δεν οφείλεται στο υπουργείο Παιδείας.

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», συμπλήρωσε.