Ζαχαράκη για προσλήψεις αναπληρωτών: Πότε αναμένεται η β’ φάση

Σοφία Ζαχαράκη: Έρχονται 10.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ

: Mε ένα κρούσμα κοροναϊού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο, επιβεβαίωσε η υφυπουργός παιδείας .

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ζαχαράκη.

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» παραδέχτηκε η υφυπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση πως η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

Η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι αύριο Παρασκευή (κατά πάσα πιθανότητα) θα πραγματοποιηθεί η Β΄Φάση προσλήψεων , ώστε να καλυφθούν τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Διαβάστε ακόμη:

ip[
Exit mobile version