Χωρίς θέρμανση δημοτικά σχολεία στα Φάρσαλα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/11/2017 - 16:39 | Author: Newsroom Ipaidia

Βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και οι καιρικές συνθήκες ειδικά τις πρωινές ώρες είναι εξαιρετικά δυσμενείς για τα παιδιά στα δημοτικά των Φαρσάλων, αλλά η θέρμανση δεν έχει ανοίξει.

Τη σοβαρότατη αυτή καταγγελία κάνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Φαρσάλων, κ. Αστέριος Μολόχας, τονίζοντας πως «μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, 6 Νοεμβρίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων (όπως και τα περισσότερα σχολεία της πόλης) δεν είχε εφοδιαστεί ακόμη με . Πέρα από προθέσεις, αυτό είναι γεγονός αντικειμενικό. Το κρύο άρχισε και έξω από τις τάξεις και μέσα σ’ αυτές».

Όπως συμπληρώνει ο κ. Μολόχας «ακέραια την ευθύνη γι’ αυτό έχει η δημοτική αρχή και κανένας άλλος. Όσο κι αν θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο για την κατάσταση αυτή στην …επίτροπο που δεν …υπέγραφε, η ευθύνη ανήκει εξολοκλήρου στο δήμο και ειδικά σ’ αυτούς που προεδρεύουν στις αρμόδιες επιτροπές (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια). Δεν φταίνε ούτε οι διευθυντές των σχολείων, ούτε η επίτροπος ούτε κανένας άλλος. Έπρεπε η δημοτική αρχή έγκαιρα να φροντίσει από την άνοιξη ακόμα ή τουλάχιστον από τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε τα σχολεία να έχουν πετρέλαιο, και όφειλε γι’ αυτό να κινήσει γη και ουρανό. Χωρίς δικαιολογίες και χωρίς να κρύβεται πίσω από κανένα.

Έδειξε, όμως, μεγάλη φροντίδα να συναντηθεί με συλλόγους γονέων του δήμου στις αρχές Οκτωβρίου για τη διοργάνωση – λέει – του …καρναβαλιού το Φλεβάρη του 2018!

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που εδώ και χρόνια κανείς από το δήμο δεν ζήτησε συνάντηση με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία. Αλλά κι όταν αναδεικνύουμε προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών περιμένουμε μήνες και χρόνια για να λυθούν. Καλά είναι τα πανηγύρια, οι φιέστες, τα καρναβάλια και οι δημόσιες σχέσεις, αλλά υπάρχουν και οξυμμένα θέματα στα σχολεία που θέλουν λύση άμεσα. Τα σχολεία πρέπει να έχουν άμεση προτεραιότητα και να λειτουργούν χωρίς το παραμικρό λειτουργικό πρόβλημα.

Αν ο δήμος θέλει να απαλλαγεί από τον οικονομικό βραχνά της προμήθειας πετρελαίου οφείλει να πιέσει, ώστε να συνδεθούν οι σχολικές μονάδες με το φυσικό αέριο, αλλά και χρησιμοποιώντας κάθε βήμα που έχει (ΠΕΔ, ΚΕΔΕ), ώστε να διεκδικήσει αφορολόγητο πετρέλαιο για τα σχολεία και περισσότερη κρατική χρηματοδότηση. Αρκετά πια πληρώνουν οι γονείς.

Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνει ανεκτό από κανέναν μας να κρυώνουν τα παιδιά στα σχολεία», σύμφωνα με το onlarissa.gr. • Η Παιδεία - Ειδήσεις σήμερα

  Η Παιδεία στο Viber - Δείτε ΕΔΩ

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: